Circulariteit

Verduurzaming is niet één van je kern activiteiten. Toch biedt de transformatie van een lineaire naar een circulaire keten veel voordelen. Voordelen voor de organisatie, voor de omgeving en voor de portemonnee. Er zijn nationale en internationale doelen afgesproken om de transformatie naar een circulaire economie te versnellen. Gelukkig hoef je al deze stof niet door te lezen, want dat hebben wij al voor je gedaan!

 

 

Circulaire economie

Een circulaire economie is een economie waar geen afval bestaat en grondstoffen steeds opnieuw gebruikt kunnen worden; in principe oneindig. Om dit te kunnen bereiken moeten de inkomende en uitgaande materiaalstromen onder de loep genomen worden.

 

 

Het doel: Nederland Circulair 2050

De overheid werkt hierbij samen met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en andere overheden. in 2030 moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen gebruiken. Circulariteit uitstellen is dus geen optie meer. Onze duurzaamheid coaches hebben een breed scala aan mogelijkheden om jouw organisatie fit te maken voor de duurzame toekomst.

Ben je benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem direct contact op met een van onze duurzaamheid coaches en start jouw transformatie.